Гражданската война няма никакви морални бариери

Преди ден в кино „Влайкова“ трябваше да се проведе обществено обсъждане. На него щеше да се определи мястото за издигане на паметник на децата, загинали по време на трагичните конфликти в България в периода 1923-1944 год.  

Тогава жестоко са избити деца от с. Ястребино, чиито роднини са партизани или са от така наречените яташки семейства – хора, които са помагали на партизаните да се сдобият с храна, дрехи и други жизненоважни за тях продукти. Това е най-масовият случай на жестоко убийство на мирно население във вътрешните за държавата ни междуособици. Сред жетвите са децата Стойне (6 г.), Иван (9 г.), Надежда (12 г.); Димитринка (11 г.), близначките Ценка и Цветанка (13 г.) и техни по-възрасти роднини.

По време на обсъждането за това къде да бъде издигнат паметник на тези невинни жертви в залата нахлува малка група хора с черни тениски с надпис „Демокрация“, които започват  да се държат грубо и непристойно, да викат и да заплашват присъстващите, с което общественото обсъждане е провалено.

Очевидно е, че определени субекти опитват да всеят разделение в българското общество, като все по-явно чертаят дебели разделителни линии. Надписите „Демокрация“ днес са добре прикрит фашизъм, защото действията  на тези субекти са фашистки.

„Възраждане“ остро осъжда фашизма, който е отречена идеология, и призовава всички български граждани да не се поддават на провокации, защото те са добре организирани опити да бъдем въвлечени в граждаска война и след това лесно да можем да бъдем вкарани в пълномащабна такава. По всичко личи, че България е подготвяна от управляващия американски режим за втора Украйна. Нека бъдем нетолерантни към прояви на фашизъм и да се поучим от опита на братския за нас украински народ.

Гражданската война няма никакви морални бариери и по време на нея загива жени, възастни хора и дори деца. Най-ярък пример за това  са децата, загубили живота си в с.Ястребино, наричани ястребинчета, които днес някой опитва да ни накара да забрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *