Узана поляна фест с осмо издание

Осмото издание на фестивала Узана поляна фест, чийто организатор е Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на опазването на природата, ще се състои от 21 до 23 юли в местността Узана, съобщи БТА. Събитието поставя във фокуса си зелените идеи и подкрепя екологичния начин на живот, добрите практики и единението с природата.

Фестивалът отново ще изненада сетивата, ще освежи мислите и ще даде възможност да споделим знания, усмивки и приключения. Тематичен акцент на форума тази година е климатът, промените в него и адаптацията към климатичните явления. Форматът на Узана поляна фест през 2023 г. включва специализирани зони за различни екологични преживявания – изложение и базар на био и домашно приготвени храни, занаятчии, локални производители и програма от музика, духовни практики, арт работилници, концерти, лекции и демонстрации на зелени идеи и решения.

За първи път ще бъде обособена зона за зелени стартъпи – място, където технологиите, откритията и иновациите ще се срещнат, за да осъществят партньорства и да представят своите идеи. Трите фестивални дни ще бъдат допълнени от преходи в планината, астрономическо наблюдение на звездното небе, училище за народни танци, младежка зона, детски център и мини футболен турнир.

Музиката на Узана поляна фест отново е в две концертни вечери. В петък публиката ще се срещне с Latino Kopeles, Greesh, Нина Николина и Калин Вельов, а съботната вечер ще бъде озвучена от Вероника Тодорова и оркестър „Дианополис“, НеСтеНиЧували, No More Many More, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. В неделя на сцената ще излезе фолклорният ансамбъл „Габровче“, за да поведе традиционното Узанско хоро.

За проявата има организиран обществен транспорт, като автобусите вечер ще изчакват края на концертите, за да извозят желаещите до Габрово.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *