ИТН подкрепя Ваня Григорова за балотажа в София, след разговор на Нинова с Трифонов

Провеждаме преговори с другите партии за балотажите, в които БСП участва в цялата страна. Това информира лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на столетницата.

По думите й разговорите са започнали с темата за втория тур на вота за кмет на София. Нинова е провела разговор по въпроса с лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Двамата са се споразумели ИТН да подкрепи кандидата на БСП Ваня Григорова.

Припомняме, че според данни от екзит пол Васил Терзиев от ПП/ДБ и Спаси София печели 38,8% подкрепа на вота за кмет на София. Ваня Григорова заема второ място с 19,3%, задминавайки Антон Хекимян – 18.9%. Очаква се окончателните данни на Общинската избирателна комисия (ОИК) да потвърдят дали Григорова ще е опонента на Терзиев на балотажа на изборите за столичен кмет.

В началото на 2021 г. Слави Трифонов отказа сътрудничество на Корнелия Нинова, която се опита да организира обединение „за свободни и честни избори“. Тогава лидерът на ИТН. Тогава той обяви, че Нинова е имала на разположение 11 години да направи много за честността на изборите и я оприличи с котарака Леополд от руско анимационно филмче, който казва: „Ребята, давайте жить дружно!“

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *