Най-дразнещите неща, които хората правят в самолета

Лято 2023 премина под знака на пътнически хаос.

Хиляди полети бяха отменени заради природни явления, стачки на служители, объркани графици, а в някои случаи, заради непокорни пътници.

Катлийн Бангс, бивш пилот и говорител на сайта за проследяване на полети FlightAware, посочва, че отменените полети се дължат и на недостиг на пилоти, ръководители на полети и самолетни механици.

Лято 2023 премина под знака на пътнически хаос.

Хиляди полети бяха отменени заради природни явления, стачки на служители, объркани графици, а в някои случаи, заради непокорни пътници.

Катлийн Бангс, бивш пилот и говорител на сайта за проследяване на полети FlightAware, посочва, че отменените полети се дължат и на недостиг на пилоти, ръководители на полети и самолетни механици.

„Не разполагаме с достатъчно хора, за да наситим напълно въздушното пространство и да поддържаме необходимото ниво на безопасност на полетите. Така че тепърва ще се налага да съкращаваме полетите“, обяснява тя.

Ако оставим хаоса настрана, много пътници вече смятат, че летенето е неприятно и досадно преживяване, пише BusinessInsider.

Компанията Skyscanner проучва кое поведение дразни най-много пътниците по време на полет. В проучването са участвали около 2000 души в САЩ, които са пътували с цел почивка през последните три години.

Ето кои според тях са седемте най-дразнещи неща на борда на самолета, представени във възходящ ред.

Смяна на местата

Около 31% от участниците намират за досадно, когато други пътници поискат да си разменят местата с тях.

Анаис Моник, бивша стюардеса, обяснява, че в случай на такива спорове пътниците трябва да се обърнат към кабинния екипаж на борда.

През март инфлуенсър публикува видеоклип в TikTok за отказа си да размени местата, за да може семейство да седне заедно. Повечето потребители в мрежата се съгласиха с решението му, отбелязва BusinessInsider.

Използване на двата подлакътника

Дразнещо е, когато съседът ви по седалка използва и двата подлакътника.

Въпросът за това кой по право трябва да ги използва остава предмет на непрекъснати дебати сред пътниците.

През април потребител на TikToker сподели видеоклипове за етикета в самолета. Те включваха въпроса дали пътникът на средната седалка може да използва и двата подлакътника. Някои пътници не се съгласиха с това, като заявиха, че хората трябва да се редуват.

Прекалено спускане на облегалката

1/3 от участниците в проучването смятат, че пътниците трябва да избягват това по време на полет.

Но в социалните мрежи са разделени по въпроса дали е приемливо пътниците да накланят седалките. През август потребителка на TikTok публикува видеоклип, в който казва, че „мрази“ мъжа пред себе си за това, че е наклонил седалката си и казва, че това е неуважително.

Някои се съгласиха с това, но други казаха, че не е реалистично да държиш седалката си изправена през цялото време, особено при полет на дълги разстояния.

Да си събуеш обувките

Около 35 % от анкетираните са заявили, че намират за дразнещо, когато пътниците свалят обувките си по време на полет.

През април инфлуенсър публикува видеоклип в TikTok, в който казва, че никой не бива да сваля обувките си по време на полет. Но много потребители не се съгласиха с него, като някои казаха, че би било неудобно да държат краката обути по време на дълги полети.

Да бъбриш със съседа по седалка

Около 39 % от участниците в проучването твърдят, че пътниците трябва да избягват да разговарят с непознати, а ако го правят, не трябва да говорят твърде много.

Но някои споделят, че разговорите с други пътници по време на полет всъщност могат да се окажат полезни и невинаги нарушават пътническия етикет.

Да пуснеш високоговорител по телефона

Около 42% от участниците в проучването казват, че се дразнят, когато пътниците пускат обажданията или видеоклиповете си на високоговорител – особено ако е силно.

През август раздразнен пилот на American Airlines стана популярен с речта си преди полет, в която учи пътниците на маниери.

Той подчерта, че всички трябва да използват слушалките си и да избягват да пускат каквото и да било на телефоните си с максимален звук.

Потребителите в интернет се съгласиха, като много от тях казаха, че пътниците трябва да са по-внимателни на борда.

Да си режеш ноктите

Около 42% от участниците в проучването са заявили, че най-досадното нещо, което могат да направят пътниците, е да се гримират по време на полет.

Това включва лакиране, рязане на нокти и дори премахване на косми по лицето им.

През февруари видеоклип, публикуван в TikTok, показа как мъж си реже ноктите в самолета, а след това ги хвърля към седящия до него човек.

Кадрите възмутиха всички, а някои потребители заявиха, че се чувстват отвратени от поведението на пътника.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *