Бензин и дизел поевтиняват

Бензиностанции на големи вериги свалиха цените на бензина и дизела, показват данните на сайта fuelo.net.

Само днес литър от най-масовия бензин А95 е поевтинял с 1-2 стотинки, като на някои вериги бензиностанции цената му е под 2,60 лева за литър, а на по-малки обекти пада и до 2,48 лева за литър. За последния месец цената на бензина е паднала с 6 стотинки или с малко над 2%.За една година бензинът е поевтинял с 0,14 лв./л (-4,75%) с тенденция на поевтиняване, сочат още данните.

Цените на дизела също се понижават, като в големите вериги литърът се продава от 2,73 лева до 2,93 лева. Редица бензиностанции намалиха цените с 1 до 3 стотинки, показват данните на сайта.

За последния месец дизелът е поевтинял с 0,02 лв./л (-0,69%), а за една година с 0,47 лв./л (-14,03%) с тенденция на поевтиняване. Все пак  цената му е далеч от най-ниските си стойности през това лято, когато литърът струваше под 2,50 лв. Пикът пък  е бил в средата на ноември, когато цената му  е стигала 3,37 лева за литър.istock

Запазва се и цената на метана, който се продава от 1,79 до 2,34 лева за кг на обектите на големите вериги. За една година обаче метанът е поевтинял с 2,30 лв./кг (-52,87%), а тенденцията е цената му да остане без промяна.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *