Какво има в хотелите 18+

Хидромасажна вана с листа от рози, таван като истинско звездно небе, джакузи от стъкло като чаша за шампанско с височина 7 метра.

Добре дошли в хотелите на Cove Pocono Resorts в Пенсилвания, курорт известен като „световната столица на медения месец“ заради множеството хотели за възрастни и причудливите характеристики на техните стаи.

Фотографите Маргарет и Кори Биенерт, които са и семейна двойка, остават очаровани от Pocono Palace – един от трите хотела на Cove Pocono Resorts.

 

„Беше наистина един вълшебен уикенд. Не можех да спра да снимам. И след като си тръгнахме, веднага казах: „Добре, кога ще се върнем?“, разказва пред CNN Маргрет.

Не само причудливите стаи привличат вниманието.

Атмосферата е от 60-те години на миналия век – има куиз игри, които проверяват познанията за партньора ви, боулинг зали и барове, в които сервират коктейли със секси имена.

Ретро атмосферата на Cove Pocono Resorts толкова очарова Маргарет и Кори, че те създават фотопроекта „A Pretty Cool Hotel Tour“, който освен в социалните мрежи, вече може да бъде разгледан и като книгата Hotel Kitsch: A Pretty Cool Tour of America’s Fantasy Getaways.

През 1963 г. курортът Cove Pocono за първи път демонстрира хидромасажната вана във форма на сърце, оцветена в яркочервено и заобиколена от огледални стени.

През 1971 г. тя се появява на две страници в списание Life: със снимка на двойка, която се целува в горещата вана.

Скоро хотели в цялата страна започват да копират дизайна, който собственикът на хотела не успява да патентова. Вместо да се обезсърчи, той се заема да надмине себе си. През 1984 г. дебютира с висока хидромасажна вана, проектирана така, че да копира чаша за шампанско. Сега обаче не забравя да го патентова и скоро апартаментите, предлагащи джакузито за шампанско, имат едногодишен списък с чакащи.

Когато почти четири десетилетия по-късно Маргарет и Кори пристигат в Cove Pocono, те откриват модернизирани и обновени пространства, но основните характеристики, които са ги направили известни, остават непокътнати.

Фотографите се впускат в търсене на обекти, които са „ултра игриви, романтични, само за възрастни“, както се изразява Маргарет.  Оказва се, че леглата с форма на сърце никак не са удобни за сън. Причудливите тематични столове също не са особено комфортни.

Не всички хотели, които Маргарет и Кори посещават, са реликви от XX век.

В Designer Inn and Suites в Толедо, Айова – реновиран в началото на 2000 г., двойката открива стаята „Heart’s Delight“, в която има кадифено легло с релефен купол и огледала с форма на розови сърца на тавана.  Тематичните стаи под водата, допълнени с легла от мидени черупки в Best Western в Галена, Илинойс, са друга забележителност.

Някои от пространствата са по-нестандартни интерпретации на хотел – например Love Cloud, малък самолет, оборудван с легло с червени чаршафи, или Don Q Inn в Уисконсин, който включва преустроен самолет, който остава на земята, но също така предлага стая на космическа тематика и стая на арктическа тематика с изненада от полярна мечка.

Макар че повечето от хотелите, които Маргарет и Кори разглеждат, се намират в САЩ, в книгата има и няколко хотела в други части на света.

В Ибиса, Испания, наскоро откритият Romeo’s Motel & Diner е вдъхновен от старите американски хотели.

Маргарет и Кори разказват, че дизайнерът Диего Калво лично се свързал с тях в социалните медии, а те били поласкани.

След това, когато отишли да посетят испанския хотел и видели ваните във формата на сърце и яркия декор, се влюбили в пространството. Преживяването ги накарало да се замислят и за бъдещето на кичозните тематични хотели – ако някога те са изглеждали лепкави или остарели, днес много млади хора намират избледняващия им блясък за привлекателен и интригуващ.

Помага фактът, че се появяват в социалните медии, но според Маргарет става дума и за това, че хората осъзнават колко забавни могат да са тези хотели.

„Колко често ще влезете в стая, която ви пренася в съвсем различен свят и ви дава специфично преживяване?“, допълват фотографите.

Повече снимки от Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *