Сергей Темерев “Небесни пейзажи” акварел-14 ноември – 03 декември 2023 г.

Галерия Нюанс има удоволствието да Ви покани на първата самостоятелна, освен това и юбилейна, изложба в България на майстора на акварела Сергей Темерев. Редовното му участие в международните ни акварелни изложби даде възможност на българската публика да се докосне до неговото творчество и да остане пленена. Това е и причината да го паканим да осъществи свой самостоятелен проект в пространството на галерията. Изложбата, озаглавена “Небесни пейзажи”, може да разгледате от 14 ноември до 3 декември. Както ни насочва и самото заглавие това, което обединява произведенията в експозицията, е небето, вятъра, облаците и водата. Майсторското съчетание на земните елементи оставя у зрителя чувство за лекота и въздушност, сякаш наистина се намира някъде в облаците сред небесните пейзажи, които се откриват пред погледа му. В следващите редове ще прочетете мислите на Сергей Темерев за първата му и юбилейна изложба в България.

„Небесни пейзажи“
За какво става дума? Какво означава това за автора, представящ изложбата си с това заглавие? И какво може да означава това за зрителя, към когото са отправени тези думи?За автора тази година е юбилейна. Не е лоша причина да погледнем назад. Погледнете миналото, опитайте се да видите поне нещо в бъдещето.

Вижте какво послужи за източник на вдъхновение и какъв отговор на това вдъхновение остана на хартия. Може би с късмет ще разберете нещо.

Какво може да означава това за зрителя?

Може би просто шанс да избягаш от обикновеното за момент. Да се изплъзнеш обаче да се окажеш в необятна шир, без никаква опора, където можеш само да се задържиш върху нещо с поглед. И където само упоритият поглед изглежда има достатъчно сила, за да задържи собственика си над бездънната празнота. Над пространство, способно да побере плътността на мрака, мекотата на здрача и пронизващата грубост на светлината.

Дори ако това пространство е адресирано до очите ви само както е изобразено, не е ли приключение? Това са „Небесни пейзажи“.

Пълният текст на автора към изложбата ще откриете на нашия сайт.

Очакваме Ви!

ГАЛЕРИЯ НЮАНС
София 1000, ул. Иван Денкоглу 42
www.nuancegallery.bg
0885917960, 0885621713

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *