Очевидно е, че сега управляващите са контролирани от външни фактори

Минахме на директно управление отвън, от „посолството“. Очевидно е, че някой държи държавата и я дърпа нанякъде чрез лидерите на три партии. Това каза журналистът Валери Найденов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Според него е очевидно, че сега управляващите са контролирани от външни фактори.

Миналата година приключи един цялостен цикъл, който започна през юли 2020 г. с десанта в „Росенец“, нахлуването на прокурорите в президентството и тези демонстрации, които започнаха да клатят. Там се обединиха за първи път и леви, и десни демонстранти и започна един антидемократичен цикъл, един постепенен преврат, който е характерен за пропорционалната избирателна система навсякъде в света – било в Нидерландия, в Италия, в Белгия, при нас, естествено, доста по-остро и по-недемократично, защото нямаме тази традиция. Това завърши с най-недемократичната минала година, в която всичко, което се случваше, беше против волята на широкия избирател. Избирателят получаваше неща, които са точно обратното на това, за което беше гласувал“, коментира Валери Найденов.

Финалът на целия този процес е промяната на Конституцията. Според него повечето промени, заложени в Конституцията, не могат да се случат без Велико народно събрание. „Ще бъде сезиран Конституционния съд и е твърде възможно той да се произнесе, че са противоконституционни“, смята журналистът.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *