УНСС и „Сървис Центрикс“ ООД подписаха меморандум за стратегическо партньорство

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Владимир Кънчев, управител на „Сървис Центрикс“ ООД, подписаха меморандум за сътрудничество. „Сървис Центрикс“ е водеща компания, която притежава значителен опит и подходящи ресурси в проучването на бизнес процесите, изготвянето на анализ и внедряване на автоматизация на определени дейности. Извършва одит и предоставя решения за управление на дигитални архиви и в областта на киберсигурността.

„Ние като водещ университет в областта на икономиката, банковото дело, политиката и управлението имаме голям капацитет и в областта на информационните технологии и киберсигурността. Над 50 човека в Университета се занимават с това направление, работим и по няколко изследователски проекта, свързани със софтуерни технологии и обработка на данни, по които може да си сътрудничим, както и в подпомагането на обучението на студентите и докторанти в УНСС чрез организиране на публични лекции, дискусии и консултации“, каза проф. д-р Димитър Димитров. „Искам да изразя и голямата ни благодарност за вашата помощ в последната кандидат-студентска кампания със софтуерния робот, който разработихте, и който автоматично изпращаше съобщения на класираните кандидати. Ще си партнираме и в другите кандидатстуденски кампании, както и в съвместни проучвания и научни изследвания в областта на информационните технологии, публичната администрация и местното самоуправление“, каза ректорът.

„Може да осигурим по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на вашите студенти чрез посещения на наши клиенти – банки, големи корпорации, държавни и общински структури. Има възможност да организираме стажове и практики там“, каза Владимир Кънчев, управител на „Сървис Центрикс“ ООД, а Ивайло Кънов, търговски директор на „Сървис Центрикс“ ООД и координатор по изпълнението на меморандума допълни, че са внедрили в банките в България нови технологии за автоматизация на определени процеси, от които са доволни както ръководствата на банките и служителите, така и техните клиенти, тъй като изключително се е подобрило банковото обслужване. „Ще запознаем вашите студенти с анализа, който извършваме и с процесите, които усъвършенстваме“, каза той.

Координатор по изпълнението на меморандума от страна на УНСС е гл. ас. д-р Петкан Илиев от катедра „Икономикс“.

Меморандумът включва и провеждане на съвместни научни прояви, обучения, конкурси и други мероприятия от общ интерес, както и съвместно кандидатстване по проекти.