8 хитови тенденции за интериор и мебели от Paris Design Week

Този месец Париж е център на събития, посветени на дизайна.

За да отбележи своята 30-годишнина, прочутият панаир на Maison & Objet, представя над 600 изложители, обхващащи всичко – от начина на живот, до изобразително изкуство, декорации, подаръци, аксесоари за дома, интериорен дизайн, аромати и др.

Темата е „Tech Eden“, която вдъхновява изложителите да представят иновативни и устойчиви дизайни, включващи природата по нетрадиционни начини.

 

Едновременно с това тече и Paris Déco Off – безплатно събитие в целия град, на което се представя най-доброто от текстилния декор – от тъкани, тапети до обков и стенни покрития.

Ето кои са акцентите от двете изложения, представени от Euronews.

WERNER VOSS

Werner Voss, марката с талант за причудливи и необикновени декорации за дома от 1986 г. насам, представя своите креативни дизайни на Maison & Objet.

С вкус към забавните, нестандартни и откровено креативни дизайни, този немски семеен бизнес се захранва от непрекъснато любопитство и непоколебима страст към детайлите.

Един от възхитителните експонати е тяхната декоративна, ръчно рисувана ваза Lady Lemon, почерпила вдъхновение от хитовия сериал „Белият лотос“.

Заслужава си и колекцията им от ексклузивни лампи с мотиви от фауната.

CHARLESTINE

Ретро плеърите преживяват ренесанс в днешния технологичен свят.

Тази тенденция е в унисон с Charlestine – френска работилница, основана през 2015 г., която вдъхва нов живот на радиоприемници.

Процесът на реставрация включва почистване и модернизиране на аудиосистемата с усилвател клас D, високоговорител и Bluetooth модул 4.0.

BOBARIL

Bobaril, дизайнерска компания от Ла Рошел, известна с иновативното си преработване на метални варели в отличителни предмети, е забележителен изложител на Maison & Objet.

Съобразени с принципите за творческо оползотворяване на промишлени отпадъци, дизайните красноречиво описват процеса на трансформация, като същевременно запазват качествата на суровите материали.

Един от забележителните дизайни е столът Club – бестселър, въплъщаващ цялостен дизайн от рециклирани материали, по-специално от преработени бъчви.

MAGIC CIRCUS ÉDITIONS

Цветните светлинни дизайни на Мари-Лиз Фери са истинска находка.

Компанията Magic Circus Éditions, основана от Фери през 2015 г., вдъхва живот на светлината чрез необикновено игриви и ефирни дизайни, като например спиращата дъха „Big Chain 01“.

Свободолюбивата антикварка Фери черпи вдъхновение от кабаретата и цирка, като вдъхва на своите забавни колекции магическа атмосфера.

VONDOM

Искате да освежите градината си с модерни мебели?

Струва си да разгледате витрината на VONDOM на Maison & Objet.

Базираната във Валенсия дизайнерска компания си сътрудничи с уважавани дизайнери като Жан-Мари Масо, Рамон Естеве, Фабио Новембре и Южени Куитле, като придава на своите продукти отличителен стил.

На изложението Maison & Objet VONDOM представя работата на Ramón Esteve, включително колекцията мебели за открито „Hamptons“, вдъхновена от лукса на ваканционните къщи в Ню Йорк, както и колекцията „The Factory“.

VANDRA RUGS

Vandra Rugs, шведска марка за луксозен начин на живот, е специализирана в изработването на ръчно тъкани килими, като се стреми към устойчивост.

Работилницата им в малкия исторически град Косив в Западна Украйна произвежда килими по поръчка, като в нея работят предимно жени, както в тъкачеството, така и на ръководни длъжности.

На изложението Paris Deco Off килимите Vandra Rugs си сътрудничат със Soie de Lune и Anne Corbière Textiles във витрината „Master Weavers at Hotel de l’Industrie“.

Събитието обещава да бъде празник на занаятчийството, включващ ежедневни демонстрации на тъкане, интересни гост-лектори и парти с шампанско и чай.

Гигантски лампи и мебели

Големи и дръзки, както винаги, извънгабаритните мебели се завръщат в Париж, украсени с разнообразни платове и бои за открито, доставени от производителите на текстил от Paris Déco Off.

Обзавеждането под формата на арт инсталации на открито ще откриете на площад Сен Жермен дьо Пре, Площад Пети Пер и Площад Фюрстенберг (Paris Déco Off)

LUTECA

На Place des Petits-Pères, в голямо пространство от плексиглас ще бъде представена сценография от творения на мексиканската марка Luteca.

Предлагайки висококачествени, уникални мебели, които съчетават неконвенционален дизайн и изключителен savoir-faire, Luteca се развива все по-успешно.

Един от квалифицираните занаятчии на марката, пристигнал специално от Мексико, ще провежда демонстрации на живо и ще пресъздаде сложния занаят на плетене на кошници от кактусови стъбла и тръстика.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *