Какво знаем за мистериозния Samsung Ring

Samsung има доста разнообразни носими устройства, като от доста време има слухове, че работи и по умен пръстен. По време на представянето на смартфоните от серията Galaxy S24, корейският гигант за пръв път потвърди наличието на такъв проект, като за кратко го показа в един от клиповете си.

Макар компанията да не каза никакви подробности за него, в интернет има изобилие от слухове и спекулации. Най-често споменаваните от тях са обобщени от CNET и ни дават приблизителна представа какво да очакваме от устройството.

За момента то няма официално известно име, но всички го наричат Galaxy Ring като най-логичното му название. Това не е първият по рода си умен пръстен, като компании като Oura, Evie и други вече имат подобни устройства.

Galaxy Ring обаче ще е първият умен пръстен от ИТ гигант и като такъв ще привлече най-голямо внимание. Очакванията са, че Ring ще е насочен изцяло към здравните функции.  Това се потвърждава и от коментар на Матю Уигингс от Samsung Research America, който по време на презентация споменава, че пръстенът ще е „издигне възможностите на Samsung Health до нови нива“.

Отделно вицепрезидентът и ръководител на екипа за дигитално здраве Хон Пак коментира пред CNET, че Samsung има 4 основни сфери на фокус върху здравето: активност, храна, сън и стрес. Най-вероятно те ще са внедрени и в Galaxy Ring.

Пръстенът ще поддържа и много от функциите и възможностите на приложението Samsung Health и ще спомага за тяхното следене. Сред тях е и My Vitality Score за измерване на общото благосъстояние. Вероятно ще има и поддръжка на интерактивни когнитивни тестове. Очаквано, Ring ще измерва и фазите на съня.

Вероятно устройството ще има сравнително дълъг живот на батерията, защото няма дисплей и това ще пести много енергия. Очаква се пръстенът да се предлага в три цвята – сребърен, тъмносив и златен. Дизайнът е максимално изчистен и прилича почти на сватбена халка, казват от CNET, които са имали достъп до прототип на устройството.Galaxy Ring ще е само за Android устройства, поне в началото. Засега без отговор остават два от най-важните въпроси – кога ще излезе на пазара и каква ще е цената.

Редактор: Мартин Дешев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *