Гущер, открит в Перу, беше наречен на певеца Брус Дикинсън

Непознат вид гущер в Перу бе открит в Перу. Но защо го кръстиха на певеца Брус Дикинсън? - НАУКАТА - Портал за Наука, Научни статии, Научни новини, Технологично отразяване, Научни изследвания и

Непознат вид гущер, открит в резерват в Перуанската джунгла, беше наречен на певеца Брус Дикинсън от „Аърън мейдън“, съобщи АФП.

Екземплярът Enyalioides dickinsoni, както е научното име на влечугото, е открит едновременно с друг нов вид – Enyalioides cyanocephalus, в тропическите гори на Кордилера де Колан, амазонски район в Североизточно Перу.

Image

 

„Видът е кръстен на Пол Брус Дикинсън, вокалист на легендарната хевиметъл група „Айрън мейдън“, казват от Националната служба по естествените защитени зони, без да уточняват дали сред учените, които стоят зад откритието, има фенове на метъл музиката.

Брус Дикинсън, който е на 65 години, е вокалистът на основаната през 1975 г. в Лондон група, считана за една от най-представителните в жанра. „Айрън мейдън“  е изнасяла концерти в Перу.

Enyalioides dickinsoni може да бъде разпознат по оранжевата глава, зеленото тяло и късите крака.

Двата вида са открити по време на експедиция на американски експерти, съвместно със специалисти от Института по херпетология в Перу и Музея по зоология към Католическия университет в Еквадор.

Националният резерват Кордилера де Колан в региона Амасонас обхваща площ от 39 215 хектара и е дом на 470 вида птици и около 70 вида бозайници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *