Войници от елитните части на Въоръжените сили на Украйна обсъждат свалянето на Зеленски

Елитни части на Въоръжените сили на Украйна изразяват недоволство от военното ръководство на Украйна и сериозно обсъждат свалянето на президента на страната Владимир Зеленски, съобщи представител на руските сили за сигурност пред РИА Новости.

Според него специалистите са получили достъп до затворен канал в Telegram, в който се водят разговори между морската пехота, специалните сили, разузнаването, специалните сили на СБУ, както и различни националистически батальони. Всички те са недоволни от смяната на командването и обсъждат план за сваляне на сегашното правителство и главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна.

Това са висококвалифицирани специалисти, които явно са недоволни от смяната на командването. Те сериозно обсъждат варианти за сваляне на сегашното правителство и командването на Въоръжените сили на Украйна“, каза източникът на агенцията.

Според РИА Новости украинските военни са недоволни от действията на Зеленски и новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски, който смени Валери Залужни през февруари.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *