Над 68 хил. ученици и студенти в София с намалени карти за градски транспорт

Отпадналите държавни компенсации струват над 3 млн. лв. на родителите на младежите.

В продължение на два месеца учениците и студенти заплащаха по-скъпи карти за градския транспорт, защото месеци наред новите управляващи блокираха работата за София. Компенсациите от държавата за тези групи отпаднаха в края на януари, но реакция от „спасителите“ на столицата нямаше.

На вчерашно заседание на Комисията по транспорт и пътна безопасност бе прието предложението на групата на ГЕРБ-СДС за намаляване на месечните карти на младите хора. За ученици и студенти намалението е от 20 на 15 лв., а за докторанти от 35 на 15 лв., като годишната карта за всички линии от 200 на 180 лв.

„Ние от ГЕРБ-СДС предлагаме конкретни и ясни решения за гражданите на София. Намалението за младите хора, което бе прието вчера на комисия, е реална помощ за тях. Аз, в качеството си на преподавател в Софийски университет, благодаря на колегите от всички политически групи, които ни подкрепиха. Всеки ден работя с млади хора и именно поради тази причина лично поех ангажимента да реша този проблем, който струва над 3 млн. лева на родителите на младежите. Достъпният градски транспорт е наш дългосрочен приоритет“, написа в своя Фейсбук профил общинският съветник Георги Георгиев.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС се опитваме да наваксаме работата, която беше забавена в продължение на 3 месеца, поради невъзможността на спечелилите изборите да осигурят мнозинство в Столичния общински съвет и да бъде избран председател.

„Предложението предстои да бъде гласувано и в другите комисии в сряда, а на 28 март, когато е следващото заседание на СОС – ще гласуваме и в зала. Промяната е предвидена да влезе в сила от 1 май. Политическите боричкания не бива да вземат връх над здравия разум и грижата за хората, категоричен бе заместник-председателят на Столичния общински съвет.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *