Какво ще се случи с тялото ви, ако консумирате чесън в продължение на седем дни

В наши дни фактори като балансирана диета, редовни упражнения и управление на стреса стават все по-важни за поддържането на здравословен начин на живот. Наред с това е известно, че някои хранителни продукти са ценен ресурс за човешкия организъм. Знаете ли, че чесънът, поради богатия си състав, изпълнява функцията на естествено лекарство в организма?

Изследванията за ценните свойства на чесъна за здравето на човека и при какви заболявания тези свойства имат лечебен ефект, превръщат чесъна в незаменим продукт. Растението, известно като Allium sativum, има дълга история на употреба в традиционната медицина и е особено широко използвано в китайските практики.

Съвременните изследвания показват, че чесънът предпазва от сърдечно-съдови заболявания и инфекции, укрепва имунната система и е ефективен по много други начини. И така, за какво е най-полезен чесънът и какви са ползите от консумацията му? Защо този зеленчук е толкова важен?

Това, което прави чесъна здравословен, е неговият състав.

Източникът на ползите от чесъна са различните съединения в неговия състав. Сред тях са алицин, аджоен, алиназа, пероксидаза, мирозиназа, селен, цистеин, глутамин, изолевцин, метионин. Наред с тези съединения, чесънът е богат източник на витамини C, E и A, ниацин, витамини B1 и B2.

Как да консумираме чесъна?

 

 

Цялата статия от Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *