Меси пренаписа историята.

Лионел Меси продължава да чупи рекорди. Аржентинският гений записа името си със златни букви в историята на американската Мейджър лийг сокър, предаде corner.dir.bg.

Осемкратният носител на „Златната топка“ постигна нещо, което никой преди него не беше правил в първенството на Америка, ставайки първият футболист с пет асистенции в един мач от създаването на Лигата, както и първият, който участва пряко в шест гола в един двубой.

Меси записа историческото постижение при победата на Интер Маями с 6:2 над Ню Йорк Ред Булс в среща от редовния сезон. „Бълхата“ вкара един от головете за „чаплите“ и подаде за другите пет, а хеттрик заби неговият близък приятел Луис Суарес за по-малко от четвърт час и се изравни с аржентинеца, като двамата имат по 10 попадения от началото на сезона и оглавяват листата на голмайсторите в МЛС.

Меси не пропусна да отбележи гол в седми пореден мач в шампионата. Бившата звезда на Барселона е убедителен лидер и при асистенциите с общо 13 от старта на сезона.

След третата си поредна победа Интер Маями е начело в класирането на Източната конференция с 24 точки и е отборът с най-добри показатели в цялата лига.

 

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *