Реал Мадрид е цар на Испания за 36-ти път

Жирона направи знаменит обрат за 4:2 над Барселона и короняса Реал Мадрид с 36-та титла на Испания. В каталунското дерби на Ла Лига хората на Шави Ернандес повеждаха два пъти в резултата след голове на Андреас Кристенсен (3) и Роберт Левандовски (45 дузпа), но домакините показаха характер и стигнаха до успеха след попадения на Артьом Довбик (4), Мигел Гутиерес (67) и дубъл на резервата Порту (65, 75), пишат от Gol.bg

Така четири кръга преди края на сезона Реал Мадрид е недостижим на върха. „Кралете“ имат 87 точки. Жирона вече е на втора позиция със 74, а Барселона е трети със 73.

Двубоят започна по мечтан начин за Барселона и след само 3 минути игра хората на Шави вече водеха в резултата. Ямал намери в наказателното поле Андреас Кристенсен, който си укроти топката на гърди и веднага след това от воле я прати в далечния ъгъл – 1:0 за Барса.

Отговорът на Жирона бе бърз и буквално в следващата атака резултатът беше изравнен. Иван Мартин намери по прекрасен начин в наказателното поле Артьом Довбик, който с глава не остави шансове на Тер Стеген – 1:1.

Последваха силни минути на Барса, в които Гюндоган удари греда след удар с глава, а Фермин и Ямал също имаха своите шансове. В добавеното време на първата част Ямал беше фаулиран в наказателното поле на Жирона. Първоначално реферът не видя ситуацията, но след намесата на ВАР стана ясно, че нарушението действително е вътре. Роберт Левандовски изпълни категорично дузпата и направи 2:1.

В началото на второто полувреме отново Барса диктуваше събитията, като особено активен на фланга бе Ламин Ямал. Гасанига обаче се намеси добре след удар на Левандовски, а Кансело стреля неточно.

Така се стигна до 65-та минута, когато Кристенсен върна една топка към вратаря си, но тя беше пресечена от Довбик. Украинецът намери на стрелкова позиция резервата Порту, който с лекота направи 2:2. Нападателят се бе появил на терена секунди по-рано.

Буквално в следващата атака Жирона вкара трети гол. След разбъркване в наказателното поле Порту намери Мигел Гутиерес, чийто удар се отклони в тялото на Кунде и излъга Тер Стеген – 3:2 за Жирона.

Това обаче не бе всичко. В 75-та минута Порту реализира четвърти гол за домакините и то какъв. Савио пусна далечен пас към Порту, който намери изящно топката от въздуха и я оплете в мрежата зад Тер Стеген за 4:2. В добавеното време на срещата Жирона бе близо до пети гол. Довбик отново бе намерен на стрелкова позиция и намери добре топката, за да преодолее вратаря на Барса. От голлинията обаче Кунде успя да изчисти. Малко след това Тер Стеген направи ново блестящо спасяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

По публикацията работи: Нели Христова

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2024/05/04/real-madrid-e-car-na-ispaniia-za-36-ti-pyt.606490

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *