Ръсел Кроу е обладан от дявола

Нов филм на ужасите

„Екзорсизъм“ е вторият подобен проект на актьора

През последните години броят на мистичните филми на ужасите с религиозна тематика се е увеличил значително. Историите за раждането на Антихриста и демоничното обладаване получават все повече вариации. Така през 2023 г. излезе филмът на ужасите „Екзорсистът на папата“, воден от носителя на „Оскар“ Ръсел Кроу, а сега се подготвя тематично подобен филм „Екзорсизъм“, в който Кроу отново играе главната роля. Премиерата по кината в Северна Америка ще се състои на 7 юни.

Ако във „Екзорсистът на папата“ Кроу изигра свещеник, който по указание на папата спасява момче от демон, то в предстоящия филм той ще се появи в образа на проблемния актьор Антъни Милър, който сам става жертва на обладаване. Признаците, че Антъни не е добре, се появяват по време на снимките на мистичен филм на ужасите, в който той играе свещеник екзорсист. Дъщерята на Антъни (Райън Симпкинс) се опитва да разбере какво се случва. Първоначално тя вярва, че баща й отново е започнал да взема наркотици, но след това разбира, че наистина са замесени зли извънземни сили.
Режисьор на лентата е Джошуа Джон Милър. Идеята за филма идва от детството на Милър, което прекарва, наблюдавайки как неговият баща се подготвя за ролята си в „Екзорсистът“.

„Сякаш не беше достатъчно ужасяващо само по себе си, но и баща ми не ми спестяваше нищо, а ми разказваше истории за това колко прокълнат всъщност е филмът: снимачната площадка се е подпалвала от мистериозни пожари; имало е странни случаи на наранявания и дори смърт на членове от екипа“, споделя режисьорът на „Екзорсизъм“.

„Историите за проклятието на филма не са излизали от ума ми оттогава“, допълва той.

Пред The Hollywood Reporter Милър каза, че филмът се стреми да актуализира мотива за обладаването от злите сили, като избяга от рамката за героичния мъж, който спасява уязвимата жена. „Искаме да разкажем колко лесно е да се поддадем на тъмнината, ако не се изправим срещу демоните си и не се борим с тях“, коментира режисьорът на продукцията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Румяна Генадиева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *