Не изхвърляйте излишните книги, има кой да се погрижи

Втори шанс за книги, които са “ненужни”, предоставя собственичката на арт пространство в квартал „Слатина“. Тя се е заела със събирането и сортирането на стари книги, които да направи достъпни за читателите, като ги подреди в библиотека на тротоара. Тъй като библиотеката ще е под нейно наблюдение, няма да има възможност да се злоупотребява, но пък всеки ще може да вземе и прочете това, което му се струва интересно.

“Светът е голям и всяка книга има втори шанс да бъде прочетена за първи път” гласи мотото на инициативата за събиране на стари книги. Какво всъщност мислят да правят с тях, обясни собственичката на мястото Васи Славкова:

„Искам да направя безплатна библиотека на тротоара, като вечер ще прибирам книгите, а сутрин ще ги изваждам. Всеки може да си хареса книга без условия, без да има ангажимент да я връща или да оставя друга.“

От арт пространството призовават всеки, който правейки пролетно почистване, освобождавайки място вкъщи или напускайки старо жилище, изхвърля книги, да се обърне към тях. Тъй като те смятат, че в хартиените книги все още има живот и за някого ненужното би могло да се окаже съкровище за друг.

 

cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *