Симфоници свирят за деца в двора на забавачката им

В събота преди обяд дворът на най-старата детска градина – „Желязко Попниколов“ във Видин, се превръща в музикална зала, съобщи директорът на видинската симфониета Мирослав Кръстев. Заради противоепидемичните мерки децата не могат да дойдат в залата на оркестъра, но музикантите могат да отидат при тях и да свирят в двора им.

За децата от градината и родителите им е подтогвен специален спектакъл, наречен „Магарешки работи“. Това е музикална приказка по музика на Петър Ступел и текст на Марко Ганчев. И децата, и родителите им, ще се развълнуват от изпълнението на вечните детски песнички – „Мила моя, мамо“, „Тръгнал кос“, „Зайченцето бяло“.

Макар и на открито, подчиняваме спектакъла на всички правила на противоепидемичните мерки, допълни Мирослав Кръстев. Очаква се след премиерата, симфониците да покажат музикалната приказка и в други детски градини.

„Желязко Попниколов“ е първата детска градина, открита във Видин. Тя има характерна за 40-те години на миналия век архитектура и стана лице на европейската програма „Регионално развитие“, след като беше обновена със средства от тази програма.

 

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *