Джиповете по пътя за Рилските езера не спират

Джиповете пак са в Рила. Зрители на NOVA изпратиха снимки, на които се вижда как през уикенда високо в планината, точно до хижа „Рилски езера“, за пореден път джипове возят туристи. Нито полицейските акции, нито намесата на жандармерията и други органи спират шофьорите от нерегламентираните превози.

„В понеделник следобед подателят на сигнала се е свързал с инспектора на парковия участък. Действието се развива в неделя след 17 часа, когато е свършило работното време на нашите служители. Лифтът не е работил и те са се възползвали от момента. От кадрите, които видях, единият от нарушителите е местен и системно погазва правилата. Другият автомобил е неизвестен, подали сме сигнал за издирване на собственика“, обясни директорът на НП „Рила“ Красимир Андонов.

Той разкри, че установеният нарушител е санкциониран многократно, но дори и солените глоби не го спират. Според него в парка има обичайна практика туристи и собственици на джипове да разменят контактите си, за да се осъществява превоз.

„Активният сезон приключи и туристите са значително по-малко. Все още има хора, които се качват и тези шофьори се възползват от това. Вече от доста време е създадена организация, заедно с полицията, за да се ограничи достъпът на тези джипове. Те дори не се движат така редовно. Но има такива единични случаи като този“, каза още Андонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *