„Третият сняг“ – прекрасна приказна повест за зимата

„Третият сняг“ – прекрасна приказна повест за зимата

 

Винаги ли са лоши онези, които смятаме за хищници?

Приказната повест „Третият сняг“ от украинския писател Иван Андрусяк зарадва деца и родители в красиво издание на „Изида“. Прекрасните цветни илюстрации са дело на Олга Кузнецова. Книгата спечели националната украинска награда „Леся Украинка“, а авторът е номиниран за международната награда „Ханс Кристиан Андерсен“ (2020). Негова книга е и в селекцията на най-добрите книги в света за деца White Ravens.

Винаги ли са лоши онези, които смятаме за хищници? Липсата на физическа сила означава ли липса на духовна сила? Кое е по-важно  животът на приятел или виновният да бъде наказан?

Един невероятно умен и хищен учител води истинско детективско разследване в тази приказна горска история. Всъщност това е история за добро и зло, за съчувствие и жестокост, радост и мъка, смях и сълзи, тоест за всичко най-важно, което винаги присъства в живота и за което непременно трябва да се говори с детето. Но не само да говорим, а да го правим отговорно, достъпно, с добро и с любов, както го прави любимият писател на съвременните украински деца – Иван Андрусяк.

 

 

 

Иван Андрусяк

Третият сняг

64 стр., 10 лв.

978-619-235-077-2

Приказна повест, превод Димитър Христов

С цветни илюстрации

Украинска

Изида

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *