Бойко Илиев поставя музикалната сатира „Ганьоада“ в Нов театър – НДК

Музикалната сатира „Ганьоада“ по Алеко Константинов ще бъде представена премиерно на 10 и 18 декември от 19.30 ч. в Нов театър – НДК.

„Бай Ганьо“ или „Невероятните разкази за един съвременен българин“ са в основата на музикалната сатира „Ганьоада“. „Настоящето дава живот само на сатирата“ – това е Вазовата присъда. Раждайки сатирата, настоящето й дава най-доблестния рицар на Нова България – Щастливеца. Аристократ по дух, възпитание, морал, Алеко Константинов се превръща в „будната съвест на епохата“. Под натиска на изродените идеали и опорочената действителност, той търси и намира изход в сатирата. Неспокойният дух на Алеко пътува във времето и пространството чрез своя непокорен герой, който продължава да ни забавлява, учудва, възмущава и изтръгването от сърцата и душите ни е като че ли карма, която ще ни следва завинаги.

Либретото и режисурата са на Бойко Илиев, музикален ръководител и аранжименти – Евгени Господинов, сценография и костюми – Жанет Иванова. Участват: Бай Ганьо  – всички актьори, Алеко – Борислав Веженов, Политикът – Йордан Петков, Приятелят – Стелиан Радев, Докторът – Михаил Сървански, Дамата – Христина Джурова, Момичето – Кристина Митева.

Спектакълът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.