Гут-Бехрами докосва малкия глобус след нова победа в Супер-Г

Лара Гут-Бехрами (Швейцария) записа своята четвърта поредна победа супергигантските слаломи валидни за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите, след като триумфира и във второто състезание в Гармиш-Партенкирхен (Германия).Състезанието оригинално трябваше да се проведе вчера, но бе отложено за днешния ден заради гъста мъгла над „Кандахар 1“. В него, Гут-Бахрами стигна до финала за 1:17.37 минути, след още едно великолепно спускане, като по този начин надви Петра Влъхова (Словакия) с 0.28 секунди. Трета на подиума днес се качи Тамар Типлер (Австрия), която даде време с 0.74 секунди по-слабо от това на победителката.

С днешната си победа и петото място на Корин Зутер (Швейцария), Гут-Бехрами сложи една ръка върху малки кристален глобус в дисциплината супергигантски слалом за настоящата кампания. Преднината на днешната победителка пред нейната сънародничка е 195 точки при оставащи максимално 200 до края на сезона в дисциплината. Трета пък с пасив от 205 пункта спрямо водачката е Типлер.

В битката за големия глобус начело с 989 точки остава Влъхова, втора с 947 е Гут-Бехрами, а трета с 807 е Мишел Гизин (Швейцария). Олимпийската шампионка в комбинацията от Пьончан 2018-а Гизин първоначално бе избрала да пропусне двата старта в Гармиш-Партенкирхен, но отлагането на вторият супергигантски слалом за днес промени това решение. Днес тя завърши на 11-а позиция, с което си спечели нови 24 пункта към своя актив.

За дамите това бе последният старт преди шампионата на планетата в Кортина д‘Ампецо (Италия) от 8 до 21 февруари. Първият старт за тях в италианския зимен център ще бъде в дисциплината комбинация, която ще се състои от един манш Супер-Г и един манш слалом, в първия ден на шампионата.

Програмата в Световната купа при дамите ще продължи с две спускания и един супергигантски слалом във Вал ди Фаса (Италия) от 26 до 28 февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *