Старозагорци се впускат в акция по книгодаряване

Издателска къща „Кибеа“ организира четвъртата книгодарителска акция в полза на библиотека „Родина“ в Стара Загора.

Старозагорската библиотека си е партнирала с издателството през годините неведнъж в рамките на традиционния априлски маратон „Четяща Стара Загора”.

От „Кибеа“ уточниха и как могат старозагорци да станат дарители.

„Единият начин е да купите и „да забравите“ в книжарницата ни наше издание, чието познание искате да стигне и до други; Ако нямате тази възможност, можете да поръчате през www.kibea.net избраното заглавие, като посочите, че е дарение; Друг вариант е да донесете собствена книга. (Надяваме се тя да изглежда така, че вие самите да посегнете към нея, ако я видите в обществената библиотека.)“, съобщават от къщата.

С акцията „Дари книга, подари любов“  издателството ще отбележи 14 февруари – Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day).

Тази година зад инициативата, която ще продължи до 27 февруари, застава и организацията на книгоиздателите, книготърговците и литературните агенти у нас Асоциация „Българска книга“.

„Избрахме най-голямата читалищна библиотека, защото този избор отговаря на една от основните цели на кампанията: набиране на качествени заглавия, с които да се попълнят и обновят библиотечните фондове, така че читателите да получат достъп до съвременна и класическа литература, а и до нови издания, често не достигащи до всички региони на страната”, заявяват от издателството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *