Създадоха първото чудовище в българското кино

Хорър-фентъзито „Бродникът“ излиза на екран тази година

 

Първото чудовище в българското кино ще дебютира на екран тази есен с премиерата на пълнометражния игрален хорър-фентъзи филм „Бродникът“, съобщава ВИП Комюникейшън.

Голям продуцентски екип застава зад амбициозния проект – BLUE ROCK FILMS (Василена Спасова), NEW ACTORS STUDIO (Злати Керемедчиева и Ник Станчев) в съдружие с JAVADA FILM (Джавад Данешвар) и HEMUS (Тодор Парпулов).

Режисьор и сценарист е Ник Станчев, а главен оператор – Алекс Василев. 
В ролите ще видим Никола Първанов, Злати Керемедчиева, Тодор Парпулов, Стоян Любенов, Джими Собара, Лия Илкова, Миро Мехов Костадин Султов, Атанас Велев и Раян Петроу

Пълнометражният игрален филм (95 мин) е заснет през  февруари 2020 г., като 1/2 от снимачния процес е в снежни условия и минусови температури. Снимачни локации на хоръра са били село Гайтанево и Витоша.

Станчев разкрива, че разработва сценария още от 2016 г.
„За реализиране на проекта са използвани много практични и визуални ефекти. Костюм, изграден по каскадьор за чудовището, в съчетание с 3D анимация. Може да се каже, че това е първото ужас–създание (хорър-чудовище) в българското кино. Използвани са сняг-машини, реални оръжия, костюми, направени специално за филма, както и изграждане на декори“, разказва режисьорът на филма.
Интересното е, че екипировката на специалния отряд включва и маски на лицата, които седмица след края на снимките стават задължителни в почти целия свят заради започналата Ковид-криза.
Филмът има вече няколко предложения за западна дистрибуция, както и пробив в НЕТФЛИКС и в други платформи. Ще бъде в две версии – озвучен на български и на английски.

Сюжетът на филма:
Отрядът „Агенция за защита от паранормалното“ (АЗП) е нает да разузнае какво се случва в малък извънградски район. Когато пристига на място, той открива, че селото е потънало в сняг. Въздухът е застинал, а улиците са пусти.
Внезапно се появява странно създание и напада отряда. Единственият, който оцелява след сблъсъка, е войникът Остин.
Когато се връща обратно да завърши мисията си, той среща мистериозната Таня. Те разбират, че единственият начин да оцелеят, е с общи сили да се опитат да убият Бродника.

 

В главните роли:

Никола Първанов е роден на 1 декември 1992 г. в Пловдив. Баща му Пламен Първанов е оперен и симфоничен диригент, а майка му Бистра Сакъова-Първанова е литературен критик и издател. Първи стъпки в актьорството прави в гимназията, когато е избран за главната роля в постановката ,,Капитан Спавента“, вдъхновена от Комедия дел арте и изпълнена на италиански език.
Никола завършва образованието си в Пловдивския университет със специалност Български и италиански език. Там той разбира, че иска да стане актьор и паралелно с обучението си, записва курс по киноактьорско майсторство при актьора Николай Хаджиминев. Така две години по-късно Никола печели първото си участие пред камера в първи сезон на ,,Откраднат живот“.
Вдъхновен, той заминава за Лондон отново да учи за актьор в MET FILM с преподавателите – Арки Рийс, Райън Мърсиер, Ема Линдли. По време на престоя си изпълнява роли в студентски късометражни филми. След дипломирането си записва курс по американски акцент в Ню Бояна Филмс при Джей Ар Еспозито и взима участие в уъркшопа ,,AMAW”, организиран от актьора Юлиан Костов. През 2021 той взима участие в последния сезон на ,,Откраднат живот“ и в новия сериал ,,Белези“. Ще можем да видим Никола и в ролята на римски младеж, който изпълнява езически ритуал в испанската документална историческа драма ,,El corazon del Imperio” (,,Сърцето на Империята“).
През 2018 се явява на кастинг за роля във филма на режисьора Ник Станчев ‚,Танго в тунела“, не печели ролята, но режисьорът го харесва за следващия си проект и го кани да изпълни главната роля на Остин в пълнометражния хорър-фентъзи ,,Бродникът“.

 

Златка Керемедчиева е родена е на 19 януари 1981 г. в град Елхово. Завършва Техникум по фина механика и оптика „Ломоносов“ и после актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Елена Баева. Работи като актриса в ДТ „Гео Милев“ – Стара Загора (2002 – 2010) и като председател на Съюза на артистите в ДТ „Гео Милев“ – Стара Загора (2007 – 2010).

През 2012 г. започва работа като кастинг режисьор в Киноцентър Бояна. Първият филм, който прави, е турският фентъзи сериал „Ездачи“ и тогава  решава, че отново ще снима фентъзи.

През 2018 г. завършва и докторантура  „Киноактьорско майсторство“ в НБУ.

Създател и управител е на NEW ACTORS STUDIO, чиято мисия е да развива и подпомага младите кинодейци. Киношколата в момента се ръководи от Ники Станчев.

 

През годините там са преподавали Мери Уъркман от Ню Йорк филм академи, Башар Рахал и Веско Мезеклиев. Междувременно и Злати не спира да играе в най-различни продукции – както български, така и чужди.

Носител е на две награди за най-добра актриса на фестивала за късометражно кино „LОVE IS EVERYTHING vs. ПЕТЪК 13-и“ – 2009 г. с филма „13/14“ – реж. Любомир Брестнишки и на фестивала в UFO – Долна Малина – 2018 г. с филма „Чистачът“ – реж. Ники Станчев и Стоян Анов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.