Безопасно онлайн пазаруване на дрехи

Затварянето на магазини заради пандемията от Covid-19 и масовото преминаване към интернет пазаруване създадоха един нов сегмент от хора, които купуват онлайн за първи път в живота си. Поглеждайки към региона на Централна и Източна Европа, виждаме държави като Румъния, където близо 20% от покупките при първата вълна на пандемията са направени от новопоявилите се онлайн потребители.

„За пръв път ли пазарувате онлайн?“ % на отговорилите с „Да“

(Проучване на GLAMI, резултатите са общо за всички обхванати пазари, 04/2020)

Младите и по-възрастните хора са най-уязвими в онлайн пространството и най-често стават жертва на измами или фалшиви електронни магазини, чиито брой непрекъснато расте. Как да пазарувате безопасно и да предпазите себе си и близките си, за да не станете жертва на измама в интернет? Онлайн търсачката за мода GLAMI.bg ви предоставя няколко полезни съвета.

  1. Онлайн версии на физическите магазини в България                               

Ако сте начинаещ, едно от най-добрите решения е да потърсите онлайн магазините на големи брандове, които присъстват в България. Там ще видите продукти и предложения, с които вече сте запознати. Можете да купите всякакви стоки, без да се притеснявате дали онлайн магазинът е надежден или не. Другото предимство е, че щом вече сте пазарували от там, ще знаете точния си размер дрехи. Това елиминира вероятността от връщане на поръчката, което всъщност е един от най-неприятните аспекти на онлайн пазаруването според потребителите. Всички търговци на GLAMI.bg работят съобразно изискванията на ЕС за електронна търговия, което гарантира тяхната надеждност.

  1. Отзиви и препоръки

Ако приемате онлайн пазаруването като възможност да намерите нови модни марки и магазини или търсите конкретни придобивки за вашия гардероб, значи сте на правилното място. Интернет е пълен с онлайн магазини не само за дрехи, но и за артикули от малки и местни дизайнери и марки. Но как да не изгорите, когато търсите нишови продукти? Прочетете отзивите и препоръките. Преди да купите от нов непознат за вас уебсайт, не трябва да забравяте да проверите отзивите на Facebook страницата му или в Google. Разгледайте колко фенове има и какво се говори за този електронен магазин в различни дискусионни форуми. Друга възможност е да попитате за любимия онлайн магазин на вашите приятели. Така ще си спестите притесненията за това какво ще получите или дали продуктът ще ви бъде доставен изобщо.

  1. Интерфейсът и потребителското изживяване на онлайн магазина

Както физическите магазини, така и електронните имат определена структура и визия на своите уебсайтове. Особено сега, когато все повече хора пазаруват онлайн, компаниите инвестират все повече в подобряване и опростяване на своите уебсайтове. Ако случайно се окажете в електронен магазин, който има странна структура, предлага лоши снимки на продуктите, липсват етикети или сте намерили етикети на друг език, бъдете внимателни и се опитайте да избегнете пазаруването от там.

  1. Информация за контакти и бизнес условия

Не можете да намерите допълнителна информация за електронния магазин? Адресът за контакт и детайлите трябва задължително да присъстват на всеки надежден уебсайт. Важно е да можете да откриете точно и ясно посочена информация, съобразно законовите изисквания, за краен срок за връщане на стоките, начин на връщане, както и възможности за плащане. Повечето електронни магазини предлагат няколко варианта (онлайн с карта, банков превод, наложен платеж), както и различни опции за доставка (поща, куриер и т.н.). Затова имайте едно наум, ако електронният магазин предлага само един от изброените методи.

  1. Използвайте уеб платформи, които правят пазаруването ви по-лесно

Модната търсачка GLAMI.bg е най-добрият вариант за онези потребители, които искат да опростят онлайн пазаруването си! Тя обединява продукти от стотици електронни магазини, от малки до големи модни играчи. Освен че ви спестява време, търсачката предоставя полезна информация като раздела „Наръчник за материалите“, който обяснява всичко, което трябва да знаете за различните материи и тъкани. Умните филтри ще ви помогнат лесно да се ориентирате сред хиляди продукти, за да можете безопасно да купувате модни стоки от едно място и да се наслаждавате на следващото най-добро попълнение в гардероба си.

За GLAMI

Основана през 2013 г. в Чешката република, GLAMI успя за кратко време да се превърне в глобална модна търсачка, която събира и организира всичко, свързано с модата, на едно място. През 2019 г. GLAMI беше призната от Deloitte Technology Fast 50 за 20-та най-бързо развиваща се компания в Централна Европа. Днес www.GLAMI.bg наброява почти 100 сътрудничещи си електронни магазина, които събират в своя каталог над 550 000 продукта. GLAMI е част от групата Inspigroup, мрежа от модни уебсайтове в 17 държави: България, Чехия, Гърция, Германия, Франция, Словакия, Унгария, Русия, Словения, Испания, Румъния, Турция, Бразилия, Хърватия, Литва, Литва, Латвия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *