След НОЩ, кабинетът закри и ваксинационния щаб

Националният ваксинационен щаб е закрит с решение на служебния кабинет днес. Той бе създаден при правителството на Бойко Борисов с цел да координира ваксинационната кампания и да приеме Национален план за ваксиниране срещу ковид.

В момента ваксинацията в страната сериозно буксува, България е на едно от последните места в Европа по процент имунизирани.А всички специалисти предупреждават, че до няколко месеца ни очаква нова вълна на епидемията и единственият изход е ваксинацията.

Кабинетът на Стефан Янев реши, че подпомагането на ваксинирането в страната ще става чрез консултативен съвет по ваксини. В него ще влизат експерти с по-широка експертиза и с по-широка обществена представителност. Тези хора ще подпомагат министъра на здравеопазването в организирането и провеждането на ваксинациите. Те ще помагат и за изготвянето на обществена информация и осъществяването на комуникация с цел повишаване на доверието във ваксинацията и постигането на висок ваксинационен обхват в страната, се казва в съобщение на правителството.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *