Имаше Такова Нещо

автор:Ина Михайлова

Глупаво. Странно. Смешно. Вредно. Опасно.

Тъжна история. Отчаяна. Смехът и дебелашките шеги са неуместни.

Така ли го измислиха?

Да орезилят докрай държавата. Подиграха се с всички – един, че втори проектокабинет. Днес го има, утре – не. Забавно ли? Хашлашка история. Какво искат да ни покажат – че и магаре да бъде сложено, и то ще управлява държавата (пардон, това беше според ББ).

Бойко Борисов не зачиташе парламента, не стъпваше в него. Тези влязоха и поругаха храма на държавността. Не, не иде реч за скъсаните дънки, а за гаврата със законодателния процес (виж статията „Народното събрание обяви за неуспешен мандата на ИТН). За опитите им да огънат Конституцията по свой образ и подобие и да накарат всички да им „играят по свирката“. Чалгата, както и да я облечеш, където и да я вкараш, все си е чалга.

Преиграха. Шоуто деградира. Шоумените се държат естествено и съсипват легитимността на държавните институции. Поругаха Министерския съвет и Народното събрание. Сега протягат ръце и към президентската институция.

Отвратителността на ИТН захлупи отвратителността на Борисов. Сигурно Простакът е доволен от хаоса, защото всички са на път да забравят Кой ни докара до това дередже. Такъв ли беше сценарият?

Имаше такова нещо (ИТН), а?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *