Google придоби сграда за 2.1 млрд. USD

Работата от дома продължава, но интересът към закупуването на офис сгради от големите компании не стихва. Най-актуалният пример за това е Google, която сключи най-голямата сделка в сектора от началото на пандемията.

Компанията придоби офис сграда в Манхатън за 2.1 млрд. USD. Това е и една от най-големите сделки относно големина на офис сграда в историята на недвижимите имоти на САЩ – 120 000 кв.м.

До този момент сградата Ѕt. Јоhn’ѕ Теrmіnаl, намираща се на брега на р. Хъдсън, е била товарен терминал. Пpeз пocлeднитe гoдини Gооglе, Fасеbооk, Аррlе, Аmаzоn и дpyги тexнoлoгични гигaнти станаха нaй-гoлeмитe нaeмaтeли и кyпyвaчи нa oфиcи зад Океана. Решаващ фактор за многото на брой сделки са атрактивните цени на тези площи.

Присъствието на големи компании в даден район, посредством покупката на сграда, носи след себе си платежоспособни наематели. Това е добре за собствениците, но в същото време има отрицателно въздействие върху местното население, което иска да живее под наем, тъй като ще трябва да плаща по-висок тъкъв, поради нарасналото търсене.

До края на текущата година служителите на Google ще работят от вкъщи, но стъпката за придобиването на такава огромна сграда и превръщането ѝ и в офисна, е ясен знак, че в дългосрочен план връщането на служителите в офисите ще е факт. Реконструираната сграда ще бъде завършена в средата на 2023 г.

АВТОР СТРОИТЕЛИ-БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *