Етажен паркинг в район „Студентски“ ще строи Столична община

Етажен паркинг в район „Студентски“ с публично-частно партньорство възнамерява да изгради Столична община.

Това е първият от модела на публично-частното партньорство проект, по който се канят инвеститори. Това съобщи на брифинг в Столична община председателят на СОС Георги Георгиев, който заедно с общински съветници презентираха обявяването на конкурс за изграждане на паркинга.

Теренът се намира в близост до метростанцията на „Д-р Г. М. Димитров“. Неговата площ  е 3148 кв.м и е предназначен за изграждането на паркинг. Близостта с метростанцията е важна, защото тя определя и една от услугите, която се очаква да бъде предоставена по програмата „Паркирай и пътувай“. Предвижда се максимална плътност на застрояване 60 процента на терена и височина 20 метра на сградата, обясни Георгиев.

Проведени са всички градоустройствени процедури. Цялата конкурсна документация е внесена. Очака се тя бъде одобрена на сесията на СОС на 16 декември. В нея има договор, методика за оценка и ясно разписани правила по какъв начин ще се случи инвестицията.

Най-вероятно още през януари ще бъде обявен конкурс, като дотогава потенциални инвеститори ще могат да се запознаят с всички условия, да подготвят своите проектни предложения, да си осигурят финансиране, за да имат възможност да участват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *