Продават магазина на „Мосю Бриколаж“ във Варна за 6,8 милиона евро

„Фонда за недвижими имоти България“ АДСИЦ сключи предварителен договор за продажба на Търговския център „Доверие – Бриколаж“ във Варна.

Базовата продажна цена на имота възлиза на 6 800 000 евро (шест милиона и осемстотин хиляди евро) без ДДС. Очакванията са сделката да се финализира до средата на финансовата 2022 година.

През август 2006 година дружеството със специална инвестиционна цел придоби Търговския център във Варна за сумата от 4 млн. евро.

Марката „Mr.Bricolage“ присъства в България от 2000 година, когато се отваря първият магазин от типа на модерната търговия за стоки „Направи си сам“. А магазините на марката в България се управляват от българо-френското акционерно дружество „Доверие Брико“.

Днес веригата в България се състои от 11 магазина, разположени в София, Пловдив, Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Русе и Плевен.

От Фонда за недвижими имоти съобщиха още, че договорът за наем на „Модис България“ ЕООД, изтичащ в края на март 2022 г., няма да бъде подновен за нов наемен срок. Като резултат от това заетостта на сградата Камбани Грийн Офиси, собственост на Дружеството след края на първото тримесечие 2022 г. ще възлиза на 33.26 на сто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *