Учени притеснени, че НАСА ще привлече извънземна инвазия

Екип от НАСА публикува идеи за изпращане на ново съобщение към потенциални извънземни цивилизации в Млечния път. Но някои експерти предупреждават, че това може да значи край на човечеството.

Андерс Сандбърг, старши научен сътрудник в Оксфордския институт за бъдещето на човечеството (FHI), каза пред британския вестник The Telegraph, че към изпращането на съобщение “трябва да се подходи сериозно и отговорно”, предаде dariknews.bg.

По думите на експерта предложението на НАСА прилича на детска картичка, а освен това потенциалните извънземни цивилизации вече може да са получили първите радио сигнали и да наблюдават Земята.

Сандбърг и колегите му призовават за обществени дискусии, преди да излъчим нашето местоположение на всякакви извънземни цивилизации, които може да слушат.

“Основният въпрос е съотношението на мирни и враждебни цивилизации”, пише Тоби Орд от Оксфорд, цитиран от The Telegraph.

По думите му няма доказателства дали извънземните раси са враждебни или приятелски, защото още няма доказателства за съществуването им. Фактът, че няма как да сме сигурни с кого ще комуникираме, трябва да отложи активните стъпки за осъществяване на контакт, смята ученият.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *