Агенцията за дипломатически имоти генерира 8.3 млн. лв. приходи за 2021 г.

Приходите на Агенцията за дипломатически имоти в страната (АДИС) за миналата година възлизат на 8.338 млн. лв., показват отчетите на държавното дружество, цитирани от БГНЕС.

Компанията е със 100% държавен капитал и притежава редица имоти в столицата, като голяма част от тях се отдават под наем на граждани на други държави и на дипломатически мисии.

Дружеството притежава 243 броя апартаменти, концентрирани основно в кварталите „Оборище“, „Лозенец“, „Средец“, „Триадица“, „Изгрев“ и „Витоша“.

Освен апартаментите АДИС разполага и с 29 броя самостоятелни сгради, както и с 33 броя нежилищни имоти, от които 7 са в съсобственост. Дружеството е собственик и на 13 подземни паркинга, 4 открити паркинга и 1 самостоятелен гараж, както и 17 гаражни клетки.

Горепосочените имоти се отдават под наем от АДИС на чуждестранни и български юридически и физически лица. Наемането на имотите става чрез публични търгове.

Началната цена при провеждане на търга или прякото договаряне се определя от независим оценител. Дружеството разполага и  технически екип за извършването на ремонтни дейности в имотите. При необходимост от по-голям обем ремонтни дейности (смяна на дограма, покриви и др.), същите се извършват след провеждане на процедура за избор на изпълнител, предава БГНЕС.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.