Гражданска инициатива праща незаконната заповед на РЗИ в съда

Адвокат  Христо Расташки  обоснова жалбата на о бществената кампания
 
Заради поредните незаконни действия на здравните администратори гражданска инициатива вкарва  в съда заповедта на директора на СРЗИ за носене на маски, съобщават инициаторите.
„През последните години сме свидетели на ежедневно нарушаване на човешките ни права – в държавата с най-много болници и с най-висока смъртност в Европа вече трета година ни внушават колко ги е грижа за здравето ни, като грубо боказ нарушават законите на страната ни“, обобщава журналистката Патриция Кирилова, която преди година инициира и кампания за събиране на дарения за българския проект за Ковид ваксина, създаден от екип на БАН. Стартът на кампанията за дарения бе даден по време на премиерата на книгата „Ковид 19 или войната за душите ни“.
„Време е да изпълним гражданския си и обществен дълг да не допускаме институциите да нарушават законите по такъв брутален начин. Целта е да стане голямо колективно дело. Имаме срок от 30 дни от приемане на заповедта, за да я депозираме в съда – остават около 15 дни“, допълват инициаторите. 
Който желае да се включи може да изпрати 3 имена и контакт на имейл:  [email protected], а ц елият текст на колективната жалба е тук:     https://patriciakirilova.blogspot.com/2022/08/blog-post.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *