Как се пише автобиография?

/КРОСС/ CV е съкращение от латинските думи ‘curriculum vitae’, които означават ‘продължителност на живота’. Професионалната автобиография предоставя обобщение на професионалният живот на някого.

Вашето CV включва вашето образование(я) и квалификация, трудов опит, умения и важни качества. Чрез вашето CV вашият потенциален работодател ще може бързо да получи представа за вашите умения, трудов опит и знания, за да прецени дали отговаряте на работата или не и следователно дали да ви предложи интервю за работа.

Какво трябва да включава автобиографията:

Вашето CV трябва да съдържа само информация, свързана с потенциалния ви работодател. Това означава, че това, което съдържа автобиографията ви, може да е различно за всяка кандидатура. Въпреки това, минимумът от подробности за автобиографията ви трябва да включва поне;

Лични данни
Пълно име, местоживеене и адрес, имейл адрес и (мобилен) телефонен номер.

Работен опит
В хронологичен ред избройте последния си трудов опит. Започнете с най-новата си работа и продължете с работата, на която сте работили преди.

Образование
Точно както при трудовия опит, започнете с последното си обучение или най-високо ниво на образование.

Това са части, които задължително трябва да присъстват във всяко CV, при всяко приложение. Въпреки това, ако наистина искате да се откроите от другите кандидати, е силно препоръчително да положите малко повече усилия. Ако искате потенциалните ви бъдещи работодатели да видят, че вие сте най-подходящите за работата, помислете за добавяне на още раздели към автобиографията си.

 

Източник: https://slovored.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *