Хип-хоп звездата Oddisee се завръща в България през октомври с нова музика

автор:Дума

Базираният в Бруклин, роден във Вашингтон изпълнител и продуцент Oddisee пристига на 15 октомври с петчленната си банда „Good Compny“ за втория си концерт в „София лайв клуб“, по покана на Sofia Live Festival, научи ДУМА от Мила Панайотова, пиар мениджър. След взривяващото и напълно разпродадено първо участие у нас, Oddisee  се завръща с нова музика, която да сподели с многобройните си фенове в България.

След като повече от две години не е напускал североизточното крайбрежие на Америка и не се е качвал на самолет, суперпродуктивният и изключително интересен артист няма търпение да започне турнето си – на 7 септември от Дъблин, което за голяма радост на меломаните ще мине и през София.

„Прекарването на толкова много време на едно място имаше своите възходи и падения. Семейството ми се разрасна, както и връзката ни. Понякога се чувствах по-отдалечен от себе си, но това остави място за търсене на вдъхновение отвътре за създаване на нова музика. Нямайки възможност да пътувам, отново се научих как да творя от сърцето и въображението си“, споделя Амир Мохамед ел Халифа, както е истинското име на Oddisee.

Неговата музика черпи вдъхновение от младостта му, свидетелствайки за категоричното неравенство в заобикалящите го гледки и звуци на Вашингтон, окръг Колумбия. Оттогава той използва „собствения си опит, за да разсъждава върху по-глобалното състояние на човечеството, в цялата му красота и недостатъци“, разказва изпълнителят пред „New York Magazine“. През годините обикаля земното кълбо няколко пъти, свири в популярните формати NPR Tiny Desk и COLORS x STUDIOS, а албумите и инструменталите му имат над 100 милиона стриймвания в световен мащаб.

Последният му проект „Odd Cure“ (2020) е похвален от Stereogum, HYPEBEAST, UPROXX, Bandcamp, DJBooth и др. и е приветстван като „първия пандемичен шедьовър на хип-хопа“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *