Готов е блок А от детското отделение на МБАЛ – Самоков

Проведе се държавна приемателна комисия на блок А от детското отделение към МБАЛ – Самоков. То бе основно ремонтирано по спечелен от Община Самоков проект по „Красива България”, съобщиха от местната администрация. Експертите от назначената комисия извършиха оглед на реализираните ремонтни дейности в присъствието на кмета Владимир Георгиев и директора на строителната дирекция Красимира Костадинова. Експертите оцениха изпълнението като много добро и направиха съвсем малки забележки, които ще бъдат отстранени своевременно от фирмата изпълнител. С извършените строителни дейности в Блок А значително се подобряват условията и за пациентите, и за персонала на отделението.

Подменени са старите дървени вътрешни дограми с нови алуминиеви. Поставена е изцяло нова мазилка и гипсова шпакловка по стените. С антибактериално покритие са подовете и стените в помещенията за пациентите и манипулационните, а в кабинетите на лекарите и сестрите е поставен ламинат.

Това е поредното отделение, което се ремонтира основно, като до момента по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013” са обновени операционният блок, отделението по реанимация и родилната зала. Кардиологията, неврологията, физиотерапията, отделенията по образна диагностика и хемодиализа са ремонтирани от Общинското строително предприятие със средства на община Самоков.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *