Обявиха най-добрите български интернет сайтове

На официална церемония в Сити Стейдж бяха отличени победителите в престижния конкурс Сайт на годината 2022. За пета поредна година инициативата награждава най-добрите проекти в българското уеб пространство. Победителите получават престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка, създадена специално за конкурса от Емил Марков и грамота. Проектите освен от публиката се оценяват и от експертно жури, включващо едни от най-опитните експерти в областта на онлайн бизнеса, дизайна и разработката.

“Успешното провеждане на конкурса Сайт на годината за пет поредни години и неговото разширяване с рекорден брой участници показва, че в България е налице нуждата от такава трибуна, която да насочва прожекторите към добрите примери в дигиталното пространство. Оспорваната битка в много от категориите, от своя страна, е показателна за позитивното развитие на българския интернет бранш въпреки трудностите през последните години, а може би и точно заради тях”  – споделя Жюстин Томс, съорганизатор на конкурса Сайт на година.

Ето кои са победителите в различните категории на престижната уеб надпревара, избрани от експертното жури и от публиката.

В една от най-оспорваните категории – Корпоративен сайт – журито постави на първо място сайта на консултантска компания Sekure Merchants, която се занимава с оптимизация на финансовите разходи на малки и средни бизнеси. На второ място в същата категория се класира корпоративният сайт на Българо-американска кредитна банка (БАКБ), а на трето – този на БНП Париба Лични Финанси. Уеб страниците на  КредитЦентър, Адвокатска кантора Джингов, Гугински, Кючуков и Величков и  Дерматологична Клиника Дерма Вита са фаворитите на публиката в същата категория.

Втората категория с най-много участници –  Сайт на startup или малка фирма – оглави уеб проектът на клиниката за пластична естетична хирургия Re/Shape Clinic, следван от тези на фабриката за производство на врати Titan Doors и на дигиталната агенция за уеб дизайн Vectory Design. В същата категория публиката нареди на първо, второ и трето място сайтовете на Vectory Design, дигитална агенция IMPROVE и Alla Breve Music.

Електронните магазини, които впечатлиха най-силно журито са: PetMall, предлагащ  храни и аксесоари за домашни любимци, платформата за здрави и щастливи домашни любимци Пет Бъди и първата българска платформа за търговия с употребявани смартфони – Swipe.bg. Публиката гласува за: онлайн магазина за аудиотехника Aval-BG, IVENTI – Онлайн оазис за мъжка мода и отново Пет Бъди.

В категорията за малки електронни магазини журито постави на първо място уебсайта на дизайнерския бранд EVEN. На второ място се класира козметичният онлайн магазин UNDONE Store, а на трето – уебсайта на фирма Сембодиа ООД, занимаваща се с внос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.