Микаела Шифрин отново доминира в гигантския слалом

Микаела Шифрин постигна втора победа в рамките на два дни в гигантския слалом от Световната купа в алпийските ски. На трасето в Земеринг (Австрия) американката завърши първа с време 2:03.51 минути, след като в първия манш изоставаше от Лара Гут-Бехрами (Швейцария).

Швейцарката Гут-Бехрами, която беше начело след първия манш, остана на 2-а позиция с време от 2:03.61 минути или изоставане от 0.10 секунди. Третото място е за италианската Марта Басино, която направи чудесно каране и това й осигури стъпване на подиума с 2:03.98 или 0.47 секунди изоставане от американката.

За Шифрин днешната победа е под номер 79 и тя се доближи до рекорда на Линдзи Вон от 82 победи при жените. Така след като в предишните седем старта в тази дисциплина американката имаше един подиум едва, сега само в рамките на два дни тя взе два успеха. И утре ще се опита да направи 80-ата си победа, тъй като жените ще карат слалом.

С днешната победа тя записа пета победa в 11 старта и води в генералното класиране със 775 точки, пред София Годжа с 470 и Петра Влъхова (Словакия) с 456. Влъхова, която вчера беше 2-а, днес завърши на 7-о място, но въпреки това прибави точки към актива си.

Лара Гут-Бехрами водеше след първия манш с време 59.23 секунди, пред Шифрин с 59.45 или преднина от 0.22 секунди. За Гут това е писта с много емоции назад във времето, тъй като през 2007-а година на това място дебютира в Световната купа, а година по-късно за първи път стъпва на подиума при жените.

Днес тя също можеше да спечели, но след първата половина от трасето излезе от курса и в един момент изоставаше с цели 0.47 секунди от Шифрин, която стартира преди нея. В последните метри швейцарката опита да навакса и атакува агресивно, но това се случи прекалено близо до финала и тя нямаше времето и мястото да компенсира, в крайна сметка оставайки 2-а на 0.10 секунди.

В подреждането за Малката купа италианката Басино запазва водачеството си с 300 точки, пред Шифрин с 260 и Гут-Бехрами с 252.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *