Министерството на младежта и спорта осигури 450 хил. лева за първи етап от модернизацията на спортна база „Академик Свищов“

На 14 декември Община Свищов подписа договор за финансиране с Министерството на младежта и спорта за реконструкция и модернизиране на спортна база „Академик Свищов“.

Средствата в размер на близо 450 хиляди лева са предоставени за реализиране на първи етап от дейностите по проект за основен ремонт, реконструкция на трибуни и благоустрояване на стадион „Академик“. С финансирането ще бъде извършена „Модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда“. След приключването на първи етап, предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.

Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев изрази своята благодарност към министър Весела Лечева за проведените срещи и разговори, и подкрепата, благодарение на която стана възможно да стартират дейностите по този значим проект в областта на спорта.

Очаква се ремонтните дейности се да започнат в края на месец януари следващата година, а срокът на изпълнение е 20 декември 2023 г.

 

Снимка: Актуално Свищов

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *