Филмът „Чичо Коледа“ отново тръгва по кината от 23 декември

„Чичо Коледа“ на режисьора Ивайло Пенчев отново ще се завърти по екраните в страната, поради заявен интерес от публиката. Това е прецедент за български филм, с който авторите се надяват да зарадват повече киномани и любители на хубавите истории, научи ДУМА от екипа.

„Много зрители не успяха да гледат филма заради по-строгите мерки, свързани с КОВИД-19 миналата година. Постоянно получваме запитвания в социалните мрежи от хора, желаещи да гледат „Чичо Коледа“, затова решихме да направим повторни прожекции за празниците“, казва режисьорът Ивайло Пенчев.

„Чичо Коледа“ спечели сърцата на публиката и критиката още с първите прожекции на големия екран. Филмът е носител на Наградата на публиката на фестивала „Златна роза“ и Наградата на град Варна на „Любовта е лудост“.

На Филип Аврамов и Малин Кръстев партнират големи имена от българското кино и театралната сцена – Васил Банов, Свежен Младенов, Симона Халачева, Милена Аврамова, Стефан Денолюбов, София Бобчева, Меглена Караламбова, Китодар Тодоров, със специалното участие на Аня Пенчева. С главна роля е и малкият Ален Ангелов, който уверено върви по стъпките на баща си – актьора Деян Ангелов, и вече има три пълнометражни филма зад гърба си.

Филмът е по сценарий на Божан Петров, Ивайло Пенчев и Весел Цанков. Този тандем познаваме от предишните филми на режисьора Ивайло Пенчев – „Летовници“ и „Като за последно…“. Лентата тръгва в салоните на кино „Арена“ в София, Варна и Пловдив от 23 декември.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *