Борисов отписа кабинет с Демократична България

Политически обрат. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отписа мандат на Демократична България и съставяне на кабинет на ГЕРБ и ДБ. Това съобщи ПИК.

Според Бойко Борисов вероятността президентът Радев да даде третия мандат на “Демократична България” клони към нула след разкритията за Nexo, предаде ПИК.

В разговор със Соня Колтуклиева Борисов заявява, че съжалява за тази провалена възможност да се състави редовно правителство в рамките на 48-я парламент на основата на евроатлантическите ценности с мандата на ДБ, с подкрепата на ГЕРБ-СДС, на ДПС, на “Българско възход” и на част от БСП. Не споменава “Продължаваме промяната”. Но изброява законопроектите, гласувани от депутатите на ГЕРБ-СДС, ДПС и ДБ: от Северна Македония през оръжието за Украйна до “Лукойл”.

Борисов заявява още пред ПИК, че според него някъде в чужбина още се работи по разследването на Nexo в пълна тишина и че американските власти ще поискат екстрадация на замесените в дейността на крипто-пирамидата.

На обвиненията, че ГЕРБ действа като бухалка на прокуратурата, той отговаря: разследването на Nexo започва от властите на 8 щата и от главния прокурор на щата Ню Йорк преди да се прехвърли в България, даже Nexo са побързали да си закрият клона в Америка.

Според лидера на ГЕРБ на Христо Иванов ще му се наложи да дава отговори на своите избиратели за даренията – 5 по 20 000 лева – получени от служители на Nexo за кампанията.

Бойко Борисов заявява още пред Колтуклиева, че разговори с никого от „Промяната” не води, „депутатите на ГЕРБ водят разговори в парламента с всички, Делян Добрев говори и с Даниел Лорер, и с Кирил Петков по законите, които се гледат в пленарна зала”.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *