Българската комедия „Вражалец“ гостува в Северна Македония

Една от най-хитовите български комедийни постановки – „Вражалец“ на Театрална формация „Мелпомена“ (продукция на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен), ще завладее жителите на три града в Северна Македония в първите дни на февруари. Гостуването на постановката ще се осъществи с подкрепата на Министерството на външните работи на Република България и Фондация „Българска памет“ в лицето на д-р Милен Врабевски. Входът за представленията ще бъде свободен до изпълване на капацитета на театрите.

Звездният актьорски състав, начело с едни от най-известните български актьори – Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова, ще изиграе комедията „Вражалец“ на Ст. Л. Костов на 1 февруари в Народния тeaтър „Битоля“ в Битоля, 2 февруари в Народния театър „Ацо Шопов“ в Щип, 3 февруари в Народния театър „Антон Панов“ в Струмица. Постановката е на Георги Стоилов, сценографията – на Нина Пашова, музика – „ФСБ“.

Инициативата е неразделна част от един от основните приоритети на Фондация „Българска памет“ – сближаване на хората от България и Северна Македония и подобряване на отношенията между двете страни.

„Благодарим на Министерството на външните работи, че припозна тази идея. Надяваме се, че това партньорство ще се затвърди с времето и гостуването на български театър в Северна Македония ще стане традиция. Искаме да даваме поводи за радост и усмивки на нашите приятели от другата страна на границата и смятаме, че това е още един малък жест, който можем да направим в посока добросъседството между държавите и сближаване на хората от двете държави“, споделят от екипа на фондацията. И допълват, че събитията ще са част от кампанията им „От двете страни на границата“, която започна в края на 2022 г., научи ДУМА от Адриана Аврамова, специалист връзки с обществеността.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *