В Дубай отмениха данъка върху алкохола и улесниха продажбата му

Властите в Дубай отмениха дънъка върху алкохола в размер на 30 процента в емирството, което се очаква да се отрази положително на туристическия бранш, предава Ройтерс.

Представители на ресторантьорския бранш заявиха, че на фона на увеличението на цените на много хранителни продукти, включително на олиото за готвене, както и на разходите за енергия, това намаление ще донесе глътка въздух както за бизнеса, така и за клиентите.

Дубай отмени данъка от 30% върху алкохола и премахна лиценза, от който хората преди това се нуждаеха, за да купуват алкохол – ход, който се очаква допълнително да повиши атрактивността на емирството за туристи и емигранти, привлечени от по-либералните му начин на живот в сравнение с други градове в Персийския залив.

Емирството вече е един от най-посещаваните градове в света и правителството работи върху план за привличане на 25 милиона туристи годишно до 2025 г. Правителството обедини министерствата на икономиката и туризма, което доказва икономическото значение на сектора .

Дубай посрещна 7,1 милиона посетители през първата половина на 2022 г., което е увеличение от 183% в сравнение с 2021 г., тъй като индустрията се възстанови бързо от кризата свързана с COVID-19. Степента на заетост на хотелите в града е достигнала 74% за същия период, съобщи правителството.

Но данъчните облекчения и безплатните лицензи за алкохол ще бъдат приветствани предимно от 3,5 милиона жители на Дубай, повечето от които са емигранти.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *