Денков след връчването на мандата: Срещата при президента беше изключително конструктивна и добронамерена

/КРОСС/ Разговорът беше изключително съдържателен, основата беше поставена с този проект на решение. Той поставя въпросите върху какво трябва да се концентираме като национални цели, които могат да ни обединят и като задачи, които трябва да свършим заедно, търсейки мнозинство в Народното събрание. Това е най-трудната част от задачата, защото за момента ние имаме 109 народни представители. Разговорът с президента беше съсредоточен върху тези общи задачи“, заяви Николай Денков след като президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната“.

Срещата изобщо не беше протоколна, беше изключително конструктивна и добронамерена. Както знаете, всички ние имаме история с президента и институцията. Познаваме се с него от 2017 г., когато бях поканен за министър в предишен служебен кабинет, Кирил Петков и Асен Василев бяха също част от служебите кабинети. Има какво да си кажем по същество и срещата бе насочена върху това какво трябва да се свърши в полза на България и хората в нея, урочни Денков.

По думите му основните приоритети са 4 – развитие на иновативна и високотехнологична икономика, осигуряване на националната сигурност, енергийната сигурност във връзка с войната в Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *