Петър Витанов: Смяната на ръководството на БСП е първата крайно необходима стъпка

/КРОСС/ Лидерският въпрос може да бъде повдигнат на Конгреса на БСП на 11 февруари. Конгресът е върховният орган и може да променя ad hok и точките в дневния ред, и дебата. Неговите решения са с най-висока стойност. Очаквам съвсем естествено този въпрос да бъде повдигнат, тъй като това е форум, който се случва веднъж или два пъти в годината. .. Разноговоренето не може никога да пречи. Това каза за БНР евродепутатът Петър Витанов, член на Националния съвет на БСП.

По думите му предстоящият Конгрес на БСП е значим от гледна точка на „възела“, в който е българският политически живот:“Силна БСП може да даде решение на политическата криза, в която се намираме, затова за нас е важен този форум“.

Според Петър Витанов с резултатите, които партията на социалистите постигна на последните избори, се е „трансферирала от първостепенен политически играч в периферия на политическите процеси“: „За да се промени това, трябва да се постави въпрос как може да се възстанови партията и как да изглеждаме различно. Казват, че искаме да сменим ръководството. Не става дума за смяна на ръководството, това не може да бъде точката, в която сме се вторачили. За да не се превърне БСП в политически полуфабрикат, трябва да вземем мерки и те минават и през промяна на ръководството, и през промяна на политиките, през промяна на тези, които са носители на политиките. Смяната на ръководството на БСП е първата крайно необходима стъпка, подчерта евродепутатът и обясни, че тя не е може да бъде радикална, а е чисто логическа.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *