Политически обзор на седмицата

/КРОСС/ Политиката ще е основна тема през следващите седмици, докато се готвим за поредните предсрочни избори. Приключи регистрацията на партиите в ЦИК. Впечатление прави, че този път формациите, които са се кандидатирали, са по-малко отколкото на предишните избори. 16 партии при 23 на вота през октомври миналата година. Коалициите този път са 7, при 6 на миналия вот. Така едно е сигурно бюлетините ще са по-къси отколкото през октомври 2022 г.

Вече тече регистрацията на листите, но за момента няма особен наплив на партиите да обявят кандидатите за депутати в различните райони. Срокът за регистрация приключва на 28 февруари.

Предварителните информации разпределят Кирил Петков да води листа в София. Също и Христо Иванов или Атанас Атанасов. Окачва се Христо Петров – Ицо Хазарта отново да се състезава в 25 МИР-София. Асен Василев – в Хасково. Единственият който сам потвърди, че ще е водач на листа е Явор Божанков – той ще е водач в Габрово.

Лидерът на ГЕРБ се очаква да води листите в 25 район в София и в Пловдив. Корнелия Нинова и Костадин Костадинов от „Възраждане“ също се очаква да водят листи за 25 МИР.

Стефан Янев се очаква да се състезава като водач в два района – в София и в Пловдив.

За ДПС почти сигурно е, че Делян Пеевски, въпреки санкциите по „Магнитски“ отново ще е в листите на партията. Лидерът Мустафа Карадайъ се спряга за водач в Шумен.

Именно кой къде да води в листите се очаква да предизвика сериозни спорове в различните партии и коалиции.

Нова телевизия, „Събуди се“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *