Георги Свиленски: Ще продължим да отстояваме мира и ценностите на традиционното семейство

Водачът на листата на „БСП за България“  в 24 МИР София Георги Свиленски се срещна със социалистите от район „Възраждане“. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители от 24 МИР Атанас Папаризов, Емил Ракаджиев, Райна Стойкова, както и лидера на БСП-София Иван Таков.

 

По време на разговора със социалистите от район „Възраждане“ бяха обсъдени основните акценти от кампанията на БСП, сред които социалната политика, мир и запазване на традиционните християнски семейни ценности. Свиленски заяви категоричната позиция на Българската социалистическа партия за невъвличане на България във войната и отстояване на мира и посочи, че все повече европейски и световни лидери започват да говорят за мирни преговори.

 

Социалистът представи социалните предложения, за които БСП ще продължава да се бори и които са насочени към подпомагане на българския народ в условията на криза. По думите на Свиленски високите цени и инфлацията са темите, които най-много касаят българските граждани, затова и БСП предлага въвеждане на таван на цените на стоките от малката потребителска кошница, който би позволил на българските семейства да се справят с растящата инфлация. Той  даде и пример с редица европейски държави с развити икономики, които вече са приложили такъв таван на цените.

 

Социалистът коментира и изказването на министърът на финансите Росица Велкова. „Какво по-скандално може да направиш от това 2 седмици преди изборите да говориш, че държавата е пред фалит и че валутният борд е в опасност“, каза още Свиленски.

 

Присъстващите социалисти изразиха подкрепата си към инициирания от БСП референдум срещу налагането на джендър идеологията в училищата, а Свиленски заяви, че партията няма да спре да се бори за опазването на душите на българските деца и ценностите на традиционното българско християнско семейство: „Няма да спрем да се борим да опазим душите на българските деца, да спасим традиционното българско семейство и ценностите. Видяхме, че тази идеология е реално приложена в български учебник по „Човек и природа“ за 6-ти клас. Тази идеология е прокарана тихомълком в учебната система, ние сме твърдо против това тя да бъде разпространявана сред децата ни“, посочи Свиленски и добави, че подписката за референдума върви с пълна сила.

 

По време на срещата бе обсъдена още и темата за запазването на  Паметника на Съветската армия, като всички присъстващи изразиха единодушно мнение, че протестът жива-верига, организиран от БСП, е показал, че българите искат паметникът да остане на мястото си. Свиленски припомни, че партията стартира и национална подписка в подкрепа на това да не се събаря Паметника на съветската армия, като вече има събрани десетки хиляди подписи.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *