Колко гълта ваканцията за Великден

Средно със 17% процента по-скъпа ще бъде почивката ни за Великден тази година, в сравнение с миналата, отчитат от туристическия бранш. Интересът към пътуванията за празника обаче не спада.

По данни на Института за анализи и оценка в туризма около 320 хил. души ще пътуват през празничните дни, информира bTV. Най-много са резервациите по планините и на морето, въпреки че там сезонът все още не е започнал. В хотели и къщи за гости у нас ще отседнат около 260 000.

Да празнуват в чужбина до момента са избрали 60 хиляди наши сънародници, а у нас се очаква да дойдат близо 70 000 чужденци.

Туроператорите, които предлагат почивки в чужбина, отчитат ръст в пътуванията към по-далечни и екзотични дестинации. Най-много са записванията за Египет.

Ако сме избрали да заложим на почивка у нас за двама души, тя може да ни струва между 300 и 1800 лева. Цената се определя от програмата и избраните развлечения.

У нас най-предпочитани са почивките на планина. Ранният Великден се оказа предизвикателство за хотелиери по Черноморието. Според бранша по морето ще дойдат най-много туристи от Румъния.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *